Käyttövesihygienia ja Geberit Seisovan veden turvallinen ehkäisy

Juomaveteen sovelletaan tiukimpia elintarviketurvallisuutta koskevia säännöksiä. Veden toimittajat seuraavat jatkuvasti veden kemiallisia, mikrobiologisia ja muita parametreja, kuten hajua ja väriä.
Käyttövetemme ei ole steriiliä, vaan sisältää mikro-organismeja, jotka muodostavat biokalvoja. Normaalisti ne eivät aiheuta ongelmia tai vaikuta käyttöveden laatuun. Vakaalla ekosysteemillä näyttää olevan jopa myönteinen vaikutus veden laatuun. Biokalvot voivat kuitenkin muodostaa kasvualustan terveydelle vaarallisille mikrobeille.
Geberit kehittää jatkuvasti uusia ratkaisuja varmistaakseen, että puhdasta käyttövettä on aina saatavilla nyt ja tulevaisuudessa
Legionellan ja pseudomonasin aiheuttamat terveysriskit

Bakteerit lisääntyvät käyttövesijärjestelmissä. Lisääntyminen nopeutuu ihanteellisissa olosuhteissa: oikeat ravinteet, oikea lämpötila ja riittävä aika. Jos vesi lämpenee tai jätetään seisomaan pitkäksi aikaa, bakteerit voivat lisääntyä ja häiritä veden mikro-organismien luonnollista tasapainoa. Tämä voi aiheuttaa monia terveysriskejä. Vedessä esiintyvien, mahdollisesti tarttuvien bakteerien joukossa merkittävimpiä ovat legionella- ja pseudomonasbakteeri.
Legionella voi aiheuttaa infektion hengitysteitse. Infektio tapahtuu aerosoleja hengittämällä - esimerkiksi suihkussa. Tästä aiheutuu useita terveysriskejä erityisesti henkilöille, joiden vastustuskyky on heikentynyt.
Pseudomonas-infektiot voivat aiheuttaa keuhkokuumetta, haavainfektioita ja virtsatieinfektioita. Vaikeissa tapauksissa ne voivat johtaa kuolioihin. Sairaalapotilaat, vanhukset ja pikkulapset ovat erityisen alttiita infektioille.

Tutkimus: Kuinka legionella lisääntyy
Geberitin toimeksiannosta professori Hubert Hilbi ja hänen Zürichin yliopiston tutkimusryhmänsä tutkivat järjestelmällisesti legionellan kasvua.
Heidän tuloksensa:
Legionellan lisääntyminen kasvaa lämpötilan noustessa tiettyyn maksimipisteeseen asti. Legionellabakteerit lisääntyvät erityisen nopeasti veden lämpötilan ollessa välillä +25 - +50°C .

Lämpötilasta riippuva huuhteluväli
Mitattujen lisääntymisnopeuksien perusteella voidaan laskea lämpötilasta riippuva huuhteluväli (sininen katkoviiva).
VDI 6023-1:n mukaan oletetaan, että 72 tunnin huuhteluväli (kohta 1) riittää 25 °C:ssa.
Korkeammissa lämpötiloissa huuhteluväliä säädetään siten, että legionella lisääntyy samassa tahdissa tässä ajassa. Esimerkiksi 29 °C:n lämpötilassa suositeltu huuhteluväli on 46 tuntia (kohta 2). Tämä lähestymistapa auttaa minimoimaan bakteerikontaminaation riskin, kun kylmän veden lämpötila ylittää suositellun kynnysarvon.
DVGW:n tutkimusraportissa todetaan myös, että lyhytaikainen lämpötilan nousu yli 25 °C:n ei johda välittömästi korkeisiin legionellapitoisuuksiin.



Korkea veden laatu – vastuu kuuluu rakennusten ylläpitäjille
Vastuu veden laadusta on kotitalousasennusten osalta rakennuksen ylläpitäjällä. Jos vesi lämpenee tai jätetään seisomaan pitkäksi aikaa, bakteerit voivat lisääntyä ja häiritä veden mikro-organismien luonnollista tasapainoa. Tämän estämiseksi juomavesilaitteiston asianmukainen käyttö ja säännöllinen huolto ovat olennaisen tärkeitä.
Geberit Hygieniajärjestelmä tarjoaa ratkaisuja juomavesiputkien vedenlaadun ylläpitämiseksi.
Optimaalinen käyttövesihygienia Geberit-tuotteilla Helppo opaamme
Juomaveden korkean laadun varmistaminen koko rakennuksessa on olennaisen tärkeää. Tämä voidaan saavuttaa noudattamalla seuraavia keskeisiä vaiheita:
- Käyttövesilaitteiston asianmukainen suunnittelu
- Ammattimainen asennus
- Saniteettilaitteistojen kestävä ja asianmukainen toiminta
Geberitin juomavesijärjestelmien jokainen komponentti täyttää turvalliselle juomavedelle asetetut korkeimmat hygieniavaatimukset. Geberitin asiantuntijat tukevat tarvittaessa suunnittelijoita ja asentajia juomavesihygienian asianmukaisessa suunnittelussa ja asennuksessa.
Juomaveden laadun ylläpitäminen Vältä legionella Geberit hygieniajärjestelmällä

Geberit Hygieniajärjestelmä on täysin integroitu konsepti, joka mahdollistaa kysyntään perustuvan ja tehokkaan hygienianhallinnan.
Sen avulla asiakkaamme voivat luoda räätälöityjä ratkaisuja, jotka takaavat juomaveden laadun kaikentyyppisissä saniteettilaitteistoissa käyttötavoista tai -tiheydestä riippumatta.
Kysymyksiä? Autamme mielellämme
Asiantuntijamme neuvovat suunnittelijoita, asentajia ja muita ammattilaisia heidän hankkeissaan ja projekteissaan. He neuvovat sinua mielellään, miten voit parhaiten hallita nykyiset haasteesi tuotteidemme avulla.
Tiukat käyttövesistandardit ja -lait Kansallisten ja eurooppalaisten vaatimusten täyttäminen

Vesi on maailman tiukimmin säännelty luonnonvara. Toimittajien on varmistettava, että kotitalouksien vesiliitännöistä tuleva käyttövesi on korkealaatuista, eikä aiheuta vaaraa terveydelle. Vastuu veden laadusta on kotitalousasennusten osalta rakennuksen ylläpitäjällä.
Kansalliset säännökset on johdettu EU:n direktiivistä (EU) 2020/2184.
Geberit Hygieniajärjestelmä -esite Lataa nyt

Esitteemme tarjoaa ammattilaisille yksityiskohtaista tietoa juomavesilaitteistojen suunnittelusta, suunnittelusta ja käytöstä.
Lue lisää:
- Juomavesihygienian perusperiaatteet
- Geberit-hygieniajärjestelmä
- Geberit-hygieniahuuhtelulaitteet
- Geberit-huoltojärjestelmät
- Hygieniahuuhtelulaitteiden toiminta
- Anturit ja järjestelmän osat
- Hygieenisesti täydellinen suunnittelu